Afrika, amíg a szem ellát

(sorozat)
Dokument
Egyesült Államok, 2015, 11x45 perc

Forgatókönyvíró:

George Kirkinis

Tartalmak(1)

1. Waterberg - az élet hegyei: A dél-afrikai Limpopo régióban ősi vidék terül el. A végtelen fűtengerek és a szikás szurdokok között az állatvilág megtanulta, hogyan hozza ki a legtöbbet az elérhető forrásokból. Ez Waterberg a bőség vidéke.
2. A Vredefort-kráter - az élet krátere: A műsorban a dél-afrikai Vredefort krátert és élővilágát mutatjuk be. Sziklás prérik, füves pampák, mocsarak és lenyűgöző folyóvidék: mindegyik élőhely egész sereg élőlénynek biztosít egyedi élőhelyet.
3. Afrika nagy oázisa - az Okavango: Afrika egyik legnagyobb sivatagába zárva buja, rejtett világ húzódik meg. Ehhez a szelídítetlen vadonhoz fogható nincs még egy a bolygónkon. A távoli hegyekből lezúduló folyó táplálta terület az élet határtalan mozaikja, mely csak úgy vibrál a minden centijét betöltő élő szépségtől.
4. Vad Szváziföld: Bár méretre kicsi, Szváziföldön is megtalálható mind az öt afrikai nagyvad, és összesen 132 féle emlőst figyeltek már meg a területén. Zsiráfok, vízilovak, zebrák és rengetegféle antilop található az országban, és olyan ragadozók, mint a sakál vagy a hiéna.
5. A Kalahári: Afrika délnyugati részén hatalmas, száraz vidék terül el. A homok hullámzó dűnéin a víz, ha esik is, azonnal eltűnik. A "kalahari" szó azt jelenti, a "nagy szomjúság helye": igazán tökéletes név ez Dél-Afrika legnagyobb vadonjának.
6. Ngorongoro-kráter: átkozott mennyország: Ebben a részben a tanzániai Ngorongoro-krátert fedezzük fel. Megnézzük, mi rejtőzik a kráter falain belül, és hogy hogyan hatnak a környező területek a Ngorongorón belüli életre. (DIGI Animal World)

(több)