Zabolátlan Zambia

(sorozat)
? %
Dokument
Egyesült Királyság, 2018, 4x50 perc

Tartalmak(1)

1. A számkivetettek: A Luangwa-völgy egyik ébenfaligetében egy páviáncsapat él. Az állatokra azonban számos veszély leselkedik - főleg a szintén itt élő leopárd, aki a többi ragadozótól eltérően elég erős és ügyes ahhoz, hogy fára másszon, így nem olyan ellenség, aki elől könnyű megszökni.
2. Élet a veszélyben: A Luangwa-völgy síkságai és erdőségei a legkönyörtelenebbek minden olyan vidék közül, ahol éjjel-nappal zajlik a küzdelem ragadozók és zsákmányaik között. Az itt élő állatoknak örökös harcot jelent már a puszta életben maradás is.
3. Az akáciák között: A száraz évszak kezdetével több ezer állat indul meg az akáciák felé. Minden egyes állatnak ki kell vívnia helyét a rangsorban, és el kell kerülnie a veszélyes helybelieket, akik hamar belakmároznának az óvatlanokból.
4. Mvula utazása: Mvula a Madzi család legfiatalabb tagja. A hőmérséklet az egekben, a lagúnák és vízlelőhelyek kezdenek kiszáradni, így Mvula és családja kénytelen nekivágni a hosszú és veszedelmekkel teli útnak az egyetlen megmaradt vízforrás: a Luangwa folyó felé. (DIGI Animal World)

(több)