Az élet nagy utazása

(sorozat)
  • Kanada Life's Journey
Dokument
Kanada, 2017, 3x48 perc

Tartalmak(1)

1. Az élet kezdete: A születés utáni pár hétben a világ nagyon ijesztő helynek tűnik, ahol minden sarkon újabb veszély leselkedik egy újszülöttre. Elengedhetetlen az állandó éberség, legyen szó ragadozóról vagy prédáról, hiszen bármelyik nap lehet az utolsó. A felnőtté válás verseny, hiszen még a legnagyobb állatok is védtelen gyermekként kezdik életüket.
2. Az élet leckéi: Ha egy fiatal állat eléri a felnőttkort, jelentősen megnőnek az életben maradási esélyei, de mielőtt egyedül is nekivághatna a nagyvilágnak, sok erőpróba vár még rá. Néhány állat hónapok alatt nő fel, másoknak évtizedek kellenek, de mindegyiküknek sokat kell tanulnia, míg eljuthat a felnőttkorig. A saját test feletti uralom, az élelem megszerzése, a harc technikáinak elsajátítása és a barátkozás művészete mind-mind a megtanulandók listáján van. Az út rögös, de minden apró siker segítséget nyújthat az életben maradáshoz.
3. Az élet öröksége: A párzáshoz való jog a Föld minden élőlénye számára az élet célja. Minden egyes állat igyekszik továbbörökíteni génjeit a következő nemzedékre. A dolog azonban nem mindig könnyű: a társ megtalálása sokszor küzdelmes, és még meg is kell harcolni érte. A luangwai párzási küzdelemben csak a legerősebb és legeltökéltebb győzhet. (Love Nature 4K)

(több)